Summa: 0 kr
Fri frakt
Du har 0 produkter i din kundvagn.
Din varukorg är tom.
TOTAL SUMMA
0 kr

Om oss

Vi älskar äventyr!

Äventyrsbutiken Hägglunds grundades 1987 av Jan "Janne" Hägglund, som fortfarande driver och arbetar i vår Luleåbutik varje dag. Du kan träffa honom och hans kollegor på Storgatan i Luleå. Med tiden har vi vuxit till ett starkt varumärke och betraktas av många som den outdoorbutik i Sverige med högst kvalitet och service.

Vårt löfte till dig som kund är att alltid verka aktivt för att vägleda och motivera dig till en roligare fritid genom att erbjuda rätt utrustning i vår butik och rätt kunskap hos vår personal. Det vi säljer väljer vi tillsammans ut för att säkerställa att vi har det bästa på marknaden när det gäller vandring, cykling, skidåkning, paddling och andra utomhusaktiviteter. Vi säljer inte bara produkterna utan även en del av vår fritid och kunskap eftersom vår gemensamma passion är Äventyr i alla former och utföranden. Besök gärna någon av våra  butiker så förstår du vad vi menar. Om du inte har möjlighet att titta in i de fysiska butikerna så hittar du också vårt rika utbud här i webbutiken.Micke
Hängiven snowboardåkare som även brinner för fjällvandring, jakt, fiske och kajakpaddling.

Favoritresmål: Svenska fjällen, Norge, Alperna m.m.
Favoritproukt:  Hilleberg Keron 4GT
Malin
Brändöbon som mer än gärna ställer till med kalas& middagar för sina nära och kära. Älskar att resa! Gärna till värmen. Har en dröm om att någon gång äga en egen fjällstuga med fina fiskevatten och jaktmarker.

Favoritresmål: Kroatien, Thailand, Luleå skärgård
Favoritprodukt: Marmot AngelfireJanne
Grundare och Ägare av butiken. Pryltokig äventyrare som aldrig får nog av att resa, åka skidor, fjällvandra eller fiska!
Svag för italiensk mat och vin.

Motto: Life is good! 
Favoritresmål: CinqueTerra, Italien
Favoritprodukt: Marmot Driclime Jkt, Världens bästa mellanlager/jacka/underställ.


Sara
Lärarinna som sadlade om till världens roligaste jobb.
Älskar att få röra på mig ute i naturen, oavsett vilken aktivitet det handlar om. Allt från att dra fjällpulka på vintern till att offpist i alperna.
Vill alltid ha action!

Favorit resmål: Brändön på sommaren och Dundret på vintern.
Favoritprodukt: Arcteryx Alpha Comp Hoody.
 
 

Våga Vägra Frysa
image

För att maximera ditt äventyr så finns det en rad punkter att tänka på. Den första väldigt viktiga punkten är hur vi hanterar kyla/värme. Hur ska vi tänka innan vi ger oss ut? Hur hög är aktivitetsgraden, hur mycket kommer vi att svettas?

Oavsett om du ska ut på en löptur eller om du ska ut på en promenad så bör du ha ett underställ närmast kroppen. Understället ska vara i ett fukttransporterande material, såsom merinoull eller syntetfiber.

Underställets huvuduppgift är att hålla huden torr. Vi rekommenderar nästan alltid ett underställ i merinoull. Ett underställ i syntet kan vara bättre vid högpulsaktiviteter.


De största fördelarna med merinoull är:

  • Du håller värmen även om du svettas och blir fuktig
  • Det luktar inte illa om understället efter bara några timmars användning
  • Du behöver inte tvätta merinoull så ofta, det är bra för vår miljö
  • Ullen renar sig själv, häng bara plagget på vädring så blir det fräscht igen

Underställen finns i olika tjocklekar för olika värme.

Nästa lager kan också vara av ull men även av dun eller syntet. Detta lager är det värmande lagret och här funkar material med mycket luft i sig bra. Här rekommenderar vi ofta ett dunlager, som värmer väldigt bra och väger nästan ingenting samt att det går att packa ned till väldigt liten volym.

Nu kommer vi till det yttersta lagret och här ska vi få stopp på vind och vatten.Detta kallas skallager. Här finns det också väldigt många olika produkter, det de alla har gemensamt är ett membran som inte släpper igenom vind eller vattendroppar.

Denna skalprincip går lika bra att använda på händer och fötter som på över och underkropp.

För att riktigt kunna älska äventyr under höst, vinter och vårvinter gäller Våga Vägra Frysa!

//Tobias Jönsson, Äventyrsbutiken Hägglunds. www.aventyrsbutiken.se

81 dagar sedan
äventyr, friluftsliv, vinter, ÄlskaÄventyr
Öppettider
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lördag:10.00-15.00
Söndag: 12:00-15:00

Avvikande öppettider:
Måndag 1/5: Stängt
Luleå
Storgatan 26
97232 Luleå
0920-15640
info@aventyrsbutiken.se