Summa: 0 kr
Fri frakt
Du har 0 produkter i din kundvagn.
Din varukorg är tom.
TOTAL SUMMA
0 kr

Om oss

Vi älskar äventyr!

Äventyrsbutiken Hägglunds grundades 1987 av Jan "Janne" Hägglund, som fortfarande driver och arbetar i vår Luleåbutik varje dag. Du kan träffa honom och hans kollegor på Storgatan i Luleå. Med tiden har vi vuxit till ett starkt varumärke och betraktas av många som den outdoorbutik i Sverige med högst kvalitet och service.

Vårt löfte till dig som kund är att alltid verka aktivt för att vägleda och motivera dig till en roligare fritid genom att erbjuda rätt utrustning i vår butik och rätt kunskap hos vår personal. Det vi säljer väljer vi tillsammans ut för att säkerställa att vi har det bästa på marknaden när det gäller vandring, cykling, skidåkning, paddling och andra utomhusaktiviteter. Vi säljer inte bara produkterna utan även en del av vår fritid och kunskap eftersom vår gemensamma passion är Äventyr i alla former och utföranden. Besök gärna någon av våra  butiker så förstår du vad vi menar. Om du inte har möjlighet att titta in i de fysiska butikerna så hittar du också vårt rika utbud här i webbutiken.


 

Christine Olofsson
En glad tjej som kommer från Karlstad, flyttade till Luleå för vintern. Gillar att åka alpint, träna och att vara ute i naturen. Har bestigit Nordens högsta topp.

Christine hittar du på konfektion.

Erik Lundmark
En Skellefteåkille som gillar skidor, parkråtta i grunden. Några pall-platser på SM i slopestyle och Big Air.
Gillar även att klättra och att vandra. Det visste ni inte om Erik: blev tvungen att övernatta i Bivack på skidresa i Japan.

Erik hittar du på skidavdelningen.

Janne Hägglund
Grundare av butiken. Pryltokig äventyrare som aldrig får nog av att resa, åka skidor, fjällvandra eller fiska! En fjällmänniska som gillar sol och värme, svag för italiensk mat och vin. Motto: Life is good!
Favoritresmål: CinqueTerra, Italien
Favoritprodukt: Marmot Driclime Jkt, Världens bästa mellanlager/jacka/underställ.
Favoritkanoten: Ally.

Janne hittar du överallt i butiken.

Sara Johansson
Lärarinna som sadlade om till världens roligaste jobb. Älskar att få röra på mig ute i naturen, oavsett vilken aktivitet det handlar om. Allt från att dra fjällpulka på vintern till att offpista i alperna. Vill alltid ha action! Åker till diverse stugor i fjällvärlden (Dundret, Kittelfjäll, Brändön, Marsliden). Måste då och då hänga med Janne (sin man) till soligare breddgrader.
Favorit resmål: Brändön på sommaren och Dundret på vintern.
Favoritprodukt: Arcteryx Alpha Comp Hoody.

Sara hittar du på skoavdelningen och konfektion.

Otto Nilsson
Sommarmänniska som gillar att vandra, fiska och fjällen i allmänhet.
Det visste du inte om Otto: drömresan är att åka bil vid USAs västkust, från topp till tå.

Otto finner man på utrustning och skoavdelningen.

Tobias Jönsson
En prylnörd ägare av Äventyrsbutiken som älskar alla säsonger men föredrar vintern. Drar med sig familjen till fjällen så ofta det går. Utforskar gärna Luleå skärgård så ofta det går under sommaren.
Det visste ni inte om Tobias: spelar gubbhockey.

Tobias hittar du lite överallt i butiken.

Per Johansson
Pryltokig grabb som gillar att åka skidor(alpint och topptur). Håller till i Riksgränsen så ofta det bara går. Under sommaren är det flugfiske och cykling som gäller. Hatar att förlora.
Det visste ni inte om Per: fyra handikapp i golf.

Per hittar du på skidavdelningen.

Emmelie Westerberg
Sommarmänniska som gillar att vara i stugan i Pajala. Älskar resor till varmare breddgrader. Är duktig på att baka.
Det man inte visste om Emmelie: har spenderat hela sommaren i en husbil på väg genom Europa.

Emmelie är ansvarig för webben och webbshopen.

Älska femte årstiden
image

Jag tror att många av känner igen känslan där nån gång i slutet av februari när man för första gången på några månader känner att solen värmer. Det är full vinter ute men man vet att snart kommer den femte årstiden, vårvintern. Enligt mig den bästa tiden på året. Se filmen så förstår ni vad jag menar.

Jag bor i Luleå och Luleå Kommun gör varje år en 11 km lång och fantastiskt fin skridskobana runt staden, de soliga helgdagarna i mars och april så myllrar det av ljus och soltörstande människor på isen.  Detta är en bra start på vårvintern. 

Sen kommer vi till tiden runt påsk när vårvintern är som bäst i Kiruna-fjällen. Ljuset har återvänt och snön är kall fin och förhoppningsvis orörd. Skidorterna Björkliden och Riksgränsen har sin högsäsong, Björkliden håller backarna öppna över valborgshelgen och Riksgränsen kör ända till midsommar.

I år (2017) hade vi bokat några dagar i Björkliden runt påsk och för att kröna vår vistelse och vårvintern så hade vi bokat helikopterskidåkning med Artic Guides, vi hade tre dagar på oss. Torsdagen var inte ens tänkbar, dålig sikt och blåst. Fredagen lite bättre men ändå inte bra nog för att helikoptern skulle lyfta.

Så kom lördagen och det såg väldigt lovande ut. Det blev helt magiskt bra. Vi hade bokat en timmes flygtid och på den timmen han vi med åtta (8) toppar. Vi fick väldigt fina åk med riktigt fin snö och en dag som vi sent ska glömma. Se filmen och upplev en bråkdel av vår känsla den dagen.

Gillar ni skidåkning eller bara att vara ute så rekommenderar jag er att åka upp till Lapplandsfjällen under april och maj.

//Tobias på Äventyrsbutiken

42 dagar sedan
älskaäventyr
Våga Vägra Frysa
image

För att maximera ditt äventyr så finns det en rad punkter att tänka på. Den första väldigt viktiga punkten är hur vi hanterar kyla/värme. Hur ska vi tänka innan vi ger oss ut? Hur hög är aktivitetsgraden, hur mycket kommer vi att svettas?

Oavsett om du ska ut på en löptur eller om du ska ut på en promenad så bör du ha ett underställ närmast kroppen. Understället ska vara i ett fukttransporterande material, såsom merinoull eller syntetfiber.

Underställets huvuduppgift är att hålla huden torr. Vi rekommenderar nästan alltid ett underställ i merinoull. Ett underställ i syntet kan vara bättre vid högpulsaktiviteter.


De största fördelarna med merinoull är:

  • Du håller värmen även om du svettas och blir fuktig
  • Det luktar inte illa om understället efter bara några timmars användning
  • Du behöver inte tvätta merinoull så ofta, det är bra för vår miljö
  • Ullen renar sig själv, häng bara plagget på vädring så blir det fräscht igen

Underställen finns i olika tjocklekar för olika värme.

Nästa lager kan också vara av ull men även av dun eller syntet. Detta lager är det värmande lagret och här funkar material med mycket luft i sig bra. Här rekommenderar vi ofta ett dunlager, som värmer väldigt bra och väger nästan ingenting samt att det går att packa ned till väldigt liten volym.

Nu kommer vi till det yttersta lagret och här ska vi få stopp på vind och vatten.Detta kallas skallager. Här finns det också väldigt många olika produkter, det de alla har gemensamt är ett membran som inte släpper igenom vind eller vattendroppar.

Denna skalprincip går lika bra att använda på händer och fötter som på över och underkropp.

För att riktigt kunna älska äventyr under höst, vinter och vårvinter gäller Våga Vägra Frysa!

//Tobias Jönsson, Äventyrsbutiken Hägglunds. www.aventyrsbutiken.se

134 dagar sedan
äventyr, friluftsliv, vinter, ÄlskaÄventyr
Öppettider
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lördag:10.00-15.00
Söndag: 12:00-15:00


Luleå
Storgatan 26
97232 Luleå
0920-15640
info@aventyrsbutiken.se