Summa: 0 kr
Fri frakt
Du har 0 produkter i din kundvagn.
Din varukorg är tom.
TOTAL SUMMA
0 kr

Köpvillkor

ANVÄNDARVILLKOR/KÖPVILLKOR
 
BESTÄLLNING/KÖP

 
När du handlat klart trycker du på "Till kassan" längst upp i högra hörnet på webshopen.
Där fyller du i dina uppgifter (Namn, telefon, leveransadress mm.)
 
I Priserna ingår moms med 25%.
Du måste vara 18 år för att beställa.
 
LEVERANS & FRAKTKOSTNADER
 
Beställningar gjorda innan kl.12.00 skickas samma dag. Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar.
Öppet köp och bytesrätt i 14 dagar från att du tagit emot din vara.
 
Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi kontakta dig. Givetvis kommer vi göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening.
 
Vi debiterar 300 kronor för ej uthämtade varor.
 
 
BETALNINGSSÄTT
 
-Kortbetalning Visa/ Mastercard - 0:-
Summan debiteras ditt betalkort i samband med att beställningen levereras till dig.
 
-Faktura 29:-
Vi samarbetar med KLARNA för betalning via faktura.
Fakturan kommer att skickas till din angivna e-post adress. Fakturan skickas så snart din beställning avslutats. När du fyller i dina uppgifter om leveransadress måste denna överensstämma med din folkbokföringsadress. Leveransen kan endast ske till din folkbokföringsadress.
 
Du kan även välja att delbetala ditt fakturaköp. Årsränta samt aviseringsavgift på 29 kr/månad tillkommer. Länk till Klarnas villkor för delbetalning: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/29721/sv_se/account
 

-Postförskott 79:-
Du betalar när du hämtar ut ditt paket.
 
ÅNGERRÄTT
 
Du har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du hämtat ut ditt paket, förutsatt att du inte använt varan, sprättat en förpackning, att alla eventuella lappar sitter kvar och att den returneras i oskadat skick.
 
Vid retur eller byte av varor betalar du själv returfraktkostnaden och kan därmed ej returnera varan mot postförskott.
 
Ångerrätten gäller ej på reavaror.
 
REKLAMATION / RETUR
 
Alla paket som lämnar oss är besiktade & försäkrade.
Är paketet skadat när du fått det, anmäl det genast på platsen, alltså på ditt utlämningsställe. Har du öppnat paketet och upptäcker skada så kontakta oss omgående, inom 3 dagar.
 
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regeler som gäller inom ramen för denna lag, gå in på: www.konsumentverket.se .
 
Vid retur eller byte av varor betalar du själv returfraktkostnaden, och kan därmed ej returnera varan mot postförskott
 
ÖVRIGT
 
Alla varor förblir Äventyrsbutiken Hägglunds egendom till dess fullbetalning kommit bolaget tillhanda.
 
Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Äventyrsbutiken Hägglunds Förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.
 
Äventyrsbutiken Hägglunds reserverar sig för eventuell slutförsäljning av produkter som tar slut/går ut ur sortimentet i dessa fall kontaktar vi dig.
 
Äventyrsbutiken Hägglunds reserverar sig för eventuella "tryckfel" på denna webbsida.
 
Äventyrsbutiken Hägglunds tillämpar Force majeure.
 
 
Äventyrsbutiken Hägglunds
Storgatan 26
SE-972 32 Luleå
 
Telefon: 0920-15640

E-post: info@aventyrsbutiken.se
Älska femte årstiden
image

Jag tror att många av känner igen känslan där nån gång i slutet av februari när man för första gången på några månader känner att solen värmer. Det är full vinter ute men man vet att snart kommer den femte årstiden, vårvintern. Enligt mig den bästa tiden på året. Se filmen så förstår ni vad jag menar.

Jag bor i Luleå och Luleå Kommun gör varje år en 11 km lång och fantastiskt fin skridskobana runt staden, de soliga helgdagarna i mars och april så myllrar det av ljus och soltörstande människor på isen.  Detta är en bra start på vårvintern. 

Sen kommer vi till tiden runt påsk när vårvintern är som bäst i Kiruna-fjällen. Ljuset har återvänt och snön är kall fin och förhoppningsvis orörd. Skidorterna Björkliden och Riksgränsen har sin högsäsong, Björkliden håller backarna öppna över valborgshelgen och Riksgränsen kör ända till midsommar.

I år (2017) hade vi bokat några dagar i Björkliden runt påsk och för att kröna vår vistelse och vårvintern så hade vi bokat helikopterskidåkning med Artic Guides, vi hade tre dagar på oss. Torsdagen var inte ens tänkbar, dålig sikt och blåst. Fredagen lite bättre men ändå inte bra nog för att helikoptern skulle lyfta.

Så kom lördagen och det såg väldigt lovande ut. Det blev helt magiskt bra. Vi hade bokat en timmes flygtid och på den timmen han vi med åtta (8) toppar. Vi fick väldigt fina åk med riktigt fin snö och en dag som vi sent ska glömma. Se filmen och upplev en bråkdel av vår känsla den dagen.

Gillar ni skidåkning eller bara att vara ute så rekommenderar jag er att åka upp till Lapplandsfjällen under april och maj.

//Tobias på Äventyrsbutiken

20 dagar sedan
älskaäventyr
Våga Vägra Frysa
image

För att maximera ditt äventyr så finns det en rad punkter att tänka på. Den första väldigt viktiga punkten är hur vi hanterar kyla/värme. Hur ska vi tänka innan vi ger oss ut? Hur hög är aktivitetsgraden, hur mycket kommer vi att svettas?

Oavsett om du ska ut på en löptur eller om du ska ut på en promenad så bör du ha ett underställ närmast kroppen. Understället ska vara i ett fukttransporterande material, såsom merinoull eller syntetfiber.

Underställets huvuduppgift är att hålla huden torr. Vi rekommenderar nästan alltid ett underställ i merinoull. Ett underställ i syntet kan vara bättre vid högpulsaktiviteter.


De största fördelarna med merinoull är:

  • Du håller värmen även om du svettas och blir fuktig
  • Det luktar inte illa om understället efter bara några timmars användning
  • Du behöver inte tvätta merinoull så ofta, det är bra för vår miljö
  • Ullen renar sig själv, häng bara plagget på vädring så blir det fräscht igen

Underställen finns i olika tjocklekar för olika värme.

Nästa lager kan också vara av ull men även av dun eller syntet. Detta lager är det värmande lagret och här funkar material med mycket luft i sig bra. Här rekommenderar vi ofta ett dunlager, som värmer väldigt bra och väger nästan ingenting samt att det går att packa ned till väldigt liten volym.

Nu kommer vi till det yttersta lagret och här ska vi få stopp på vind och vatten.Detta kallas skallager. Här finns det också väldigt många olika produkter, det de alla har gemensamt är ett membran som inte släpper igenom vind eller vattendroppar.

Denna skalprincip går lika bra att använda på händer och fötter som på över och underkropp.

För att riktigt kunna älska äventyr under höst, vinter och vårvinter gäller Våga Vägra Frysa!

//Tobias Jönsson, Äventyrsbutiken Hägglunds. www.aventyrsbutiken.se

112 dagar sedan
äventyr, friluftsliv, vinter, ÄlskaÄventyr
Öppettider
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lördag:10.00-15.00
Söndag: 12:00-15:00

Avvikande öppettider:
Torsdag 22/6: 10.00-18.00
Midsommarafton 23/6: Stängt
Midsommardagen 24/6: Stängt
Söndag 25/6: 12.00-15.00
Luleå
Storgatan 26
97232 Luleå
0920-15640
info@aventyrsbutiken.se