Summa: 0 kr
Fri frakt
Du har 0 produkter i din kundvagn.
Din varukorg är tom.
TOTAL SUMMA
0 kr
Osprey Ariel 65 Dam
2399 KR
877257016708
Det är underförstått att längre expeditioner kräver mer planering och förberedelser. Inte så enkelt som att bara planera var du ska utan också hur du ska ta dig dit. Vilken utrustning behöver du ha med dig? Hur ska du kunna bära allt? Vilket väder måste du förbereda dig för? Det är utifrån dessa frågor och en kvinnas anatomi som vi utformat Ariel. Det integrerade regnskyddet håller mot det värsta regnoväder och AirScape™ ryggpanelen med justerbar rygglängd håller dig sval även under riktigt varma förhållanden. Topplocket kan tas av och användas som midjeväska så att du kan göra kortare dagsturer utan att behöva ta med dig hela packningen. Din utrustning är enkelt tillgänglig genom den stora J-formade dragkedja som ger access till huvudfacket utan att du behöver öppna topplocket. Våra StraightJacket™ komprimeringsremmar håller dels din packning tight på plats men kan också användas för att dra åt och minska ryggsäckens volym för de tillfällen du inte har så mycket att bära. Stretchfickorna på ryggsäckens framsida och sidor är perfekta för att förvara allt som kan få plats i dem och har designats för lätt access till exempelvis din vattenflaska. Vi vet hur det känns att bära 20kg och därför har vi använt vår erfarenhet och expertis i framtagandet av vad vi kallar ryggsäckens "motor" - och med det menar vi själva bärsystemet. IsoForm™ höftbältet, axelremmarna och ryggpanelen supportar och fördelar din packning på ett jämnt och bekvämt sätt. Det kommer att bli svårt för dig att hitta en mer tillförlitlig och bättre lämpad följeslagare till ditt nästa flerdagarsäventyr.


" Designad för kvinnor
" AirScape™ ryggpanel med skumåsar för ventilation
" Bröstrem med visselpipa
" Stretchfickor med InsideOut™ kompressionsremmar
" Access från topplocket
" Stretchficka på framsidan
" Två dragkedjefickor på höftbältet
" Stow-on-the-Go™ fästen för vandringsstavar
" Dubbla öglor för isyxor
" IsoForm™ CM individuellt formbara höftbälte
" Löstagbart topplock som kan konverteras till en midjeväska
" Integrerat och löstagbart regnskydd
" J-formade dragkedjor på framsidan
" StraightJacket™ kompressionssystem
" Justerbar rygglängd
" Bottenfack för sovsäck med invändig avdelare
" Ögla för fäste av verktyg
" Kompatibel med Daylite
" Utvändigt fack för vätskesystem
" Invändig kompressionsrem
" Löstagbara remmar för sovmadrass
" Kompressionsremmar på sidorna
" Aluminium ram
" Vikt: 2.28 kg (M)
Storlekar
Färger
Frågor? Mejla eller ring oss. Vi finns för att hjälpa till.
På denna vara har du öppet köp i 14 dagar.
Leverans normalt 3 dagar. Fri frakt med DHL eller hämta i butik.
Betala säkert med faktura, delbetalning, kortbetalning eller postförskott.
Älska femte årstiden
image

Jag tror att många av känner igen känslan där nån gång i slutet av februari när man för första gången på några månader känner att solen värmer. Det är full vinter ute men man vet att snart kommer den femte årstiden, vårvintern. Enligt mig den bästa tiden på året. Se filmen så förstår ni vad jag menar.

Jag bor i Luleå och Luleå Kommun gör varje år en 11 km lång och fantastiskt fin skridskobana runt staden, de soliga helgdagarna i mars och april så myllrar det av ljus och soltörstande människor på isen.  Detta är en bra start på vårvintern. 

Sen kommer vi till tiden runt påsk när vårvintern är som bäst i Kiruna-fjällen. Ljuset har återvänt och snön är kall fin och förhoppningsvis orörd. Skidorterna Björkliden och Riksgränsen har sin högsäsong, Björkliden håller backarna öppna över valborgshelgen och Riksgränsen kör ända till midsommar.

I år (2017) hade vi bokat några dagar i Björkliden runt påsk och för att kröna vår vistelse och vårvintern så hade vi bokat helikopterskidåkning med Artic Guides, vi hade tre dagar på oss. Torsdagen var inte ens tänkbar, dålig sikt och blåst. Fredagen lite bättre men ändå inte bra nog för att helikoptern skulle lyfta.

Så kom lördagen och det såg väldigt lovande ut. Det blev helt magiskt bra. Vi hade bokat en timmes flygtid och på den timmen han vi med åtta (8) toppar. Vi fick väldigt fina åk med riktigt fin snö och en dag som vi sent ska glömma. Se filmen och upplev en bråkdel av vår känsla den dagen.

Gillar ni skidåkning eller bara att vara ute så rekommenderar jag er att åka upp till Lapplandsfjällen under april och maj.

//Tobias på Äventyrsbutiken

47 dagar sedan
älskaäventyr
Våga Vägra Frysa
image

För att maximera ditt äventyr så finns det en rad punkter att tänka på. Den första väldigt viktiga punkten är hur vi hanterar kyla/värme. Hur ska vi tänka innan vi ger oss ut? Hur hög är aktivitetsgraden, hur mycket kommer vi att svettas?

Oavsett om du ska ut på en löptur eller om du ska ut på en promenad så bör du ha ett underställ närmast kroppen. Understället ska vara i ett fukttransporterande material, såsom merinoull eller syntetfiber.

Underställets huvuduppgift är att hålla huden torr. Vi rekommenderar nästan alltid ett underställ i merinoull. Ett underställ i syntet kan vara bättre vid högpulsaktiviteter.


De största fördelarna med merinoull är:

  • Du håller värmen även om du svettas och blir fuktig
  • Det luktar inte illa om understället efter bara några timmars användning
  • Du behöver inte tvätta merinoull så ofta, det är bra för vår miljö
  • Ullen renar sig själv, häng bara plagget på vädring så blir det fräscht igen

Underställen finns i olika tjocklekar för olika värme.

Nästa lager kan också vara av ull men även av dun eller syntet. Detta lager är det värmande lagret och här funkar material med mycket luft i sig bra. Här rekommenderar vi ofta ett dunlager, som värmer väldigt bra och väger nästan ingenting samt att det går att packa ned till väldigt liten volym.

Nu kommer vi till det yttersta lagret och här ska vi få stopp på vind och vatten.Detta kallas skallager. Här finns det också väldigt många olika produkter, det de alla har gemensamt är ett membran som inte släpper igenom vind eller vattendroppar.

Denna skalprincip går lika bra att använda på händer och fötter som på över och underkropp.

För att riktigt kunna älska äventyr under höst, vinter och vårvinter gäller Våga Vägra Frysa!

//Tobias Jönsson, Äventyrsbutiken Hägglunds. www.aventyrsbutiken.se

138 dagar sedan
äventyr, friluftsliv, vinter, ÄlskaÄventyr
Öppettider
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lördag:10.00-15.00
Söndag: 12:00-15:00


Luleå
Storgatan 26
97232 Luleå
0920-15640
info@aventyrsbutiken.se