Summa: 0 kr
Fri frakt
Du har 0 produkter i din kundvagn.
Din varukorg är tom.
TOTAL SUMMA
0 kr
Osprey Exos 48
1699 KR
877257031763
Vad kan du tänka dig att kompromissa när du ska köpa en lättviktsryggsäck för längre expeditioner? Komfort? Bärkapacitet? Funktioner? Med Exos 48 behöver du inte offra något av dessa. Exos har nämligen allt som en lättviktsryggsäck kan tänkas erbjuda utan att kompromissa någonstans vilket istället gör att du kan tänja på dina gränser ytterligare ett steg, vandra lite längre, lite snabbare och framförallt lättare. Vårt revolutionerande Exoform™ axelremmar och höftbälte konstruerade av två olika nät-tyg för att stabil bärkomfort. Den ventilerade AirSpeed™ ryggpanelen håller dig sval även under varmare dagar samtidigt som den ger dig stabil bärkomfort. Energitillskott och andra förnödenheter kan lättåtkomligt förvaras i nätfickorna på ena axelbandet eller höftbältets sidor. Exos kommer också med ett praktiskt flytande topplock som med hjälp av ett enkelt stegsystem kan användas för att både öka och minska ryggsäckens volym. Vill du verkligen bära så lätt och lite som möjligt kan du ta bort topplocket helt och hållet och istället använda det integrerade Flapjacket™ locket för att skydda ryggsäckens övre del om vädret snabbt förändras och det börjar regna. Att hålla packningen på plats och under kontroll är väldigt enkelt med hjälp av de reglerbara flerpunktskompressionsremmarna som finns längs båda sidorna. Varje detalj och funktion har länge bearbetats och noga utformats för att vi ska kunna erbjuda den lättaste men samtidigt också bästa möjliga lättviktsryggsäcken. Att över huvud taget kunna innefatta alla dessa i en ryggsäck som väger under 1kg är fantastiskt bara i sig.

" AirSpeed™ som ger luftflöde mellan din rygg och ryggsäcken
" ExoFirm™ nät höftbälte och axelremmar
" Bröstrem med visselpipa
" Access från topplocket
" FlapJacket™ topplock för användning utan lock
" Stretchficka på framsidan
" Två dragkedjefickor på höftbältet
" Stow-on-the-Go™ fästen för vandringsstavar
" 7mm kompressionsremmar på sidorna
" Repfästpunkter
" Invändigt fack för vätskesystem
" Löstagbara remmar för sovmadrass
" Ögla för yxa
" Stretchfickor på sidorna
" Vikt: 1.13 kg (M)
Färger
Storlekar
Frågor? Mejla eller ring oss. Vi finns för att hjälpa till.
På denna vara har du öppet köp i 14 dagar.
Leverans normalt 3 dagar. Fri frakt med DHL eller hämta i butik.
Betala säkert med faktura, delbetalning, kortbetalning eller postförskott.
Älska femte årstiden
image

Jag tror att många av känner igen känslan där nån gång i slutet av februari när man för första gången på några månader känner att solen värmer. Det är full vinter ute men man vet att snart kommer den femte årstiden, vårvintern. Enligt mig den bästa tiden på året. Se filmen så förstår ni vad jag menar.

Jag bor i Luleå och Luleå Kommun gör varje år en 11 km lång och fantastiskt fin skridskobana runt staden, de soliga helgdagarna i mars och april så myllrar det av ljus och soltörstande människor på isen.  Detta är en bra start på vårvintern. 

Sen kommer vi till tiden runt påsk när vårvintern är som bäst i Kiruna-fjällen. Ljuset har återvänt och snön är kall fin och förhoppningsvis orörd. Skidorterna Björkliden och Riksgränsen har sin högsäsong, Björkliden håller backarna öppna över valborgshelgen och Riksgränsen kör ända till midsommar.

I år (2017) hade vi bokat några dagar i Björkliden runt påsk och för att kröna vår vistelse och vårvintern så hade vi bokat helikopterskidåkning med Artic Guides, vi hade tre dagar på oss. Torsdagen var inte ens tänkbar, dålig sikt och blåst. Fredagen lite bättre men ändå inte bra nog för att helikoptern skulle lyfta.

Så kom lördagen och det såg väldigt lovande ut. Det blev helt magiskt bra. Vi hade bokat en timmes flygtid och på den timmen han vi med åtta (8) toppar. Vi fick väldigt fina åk med riktigt fin snö och en dag som vi sent ska glömma. Se filmen och upplev en bråkdel av vår känsla den dagen.

Gillar ni skidåkning eller bara att vara ute så rekommenderar jag er att åka upp till Lapplandsfjällen under april och maj.

//Tobias på Äventyrsbutiken

47 dagar sedan
älskaäventyr
Våga Vägra Frysa
image

För att maximera ditt äventyr så finns det en rad punkter att tänka på. Den första väldigt viktiga punkten är hur vi hanterar kyla/värme. Hur ska vi tänka innan vi ger oss ut? Hur hög är aktivitetsgraden, hur mycket kommer vi att svettas?

Oavsett om du ska ut på en löptur eller om du ska ut på en promenad så bör du ha ett underställ närmast kroppen. Understället ska vara i ett fukttransporterande material, såsom merinoull eller syntetfiber.

Underställets huvuduppgift är att hålla huden torr. Vi rekommenderar nästan alltid ett underställ i merinoull. Ett underställ i syntet kan vara bättre vid högpulsaktiviteter.


De största fördelarna med merinoull är:

  • Du håller värmen även om du svettas och blir fuktig
  • Det luktar inte illa om understället efter bara några timmars användning
  • Du behöver inte tvätta merinoull så ofta, det är bra för vår miljö
  • Ullen renar sig själv, häng bara plagget på vädring så blir det fräscht igen

Underställen finns i olika tjocklekar för olika värme.

Nästa lager kan också vara av ull men även av dun eller syntet. Detta lager är det värmande lagret och här funkar material med mycket luft i sig bra. Här rekommenderar vi ofta ett dunlager, som värmer väldigt bra och väger nästan ingenting samt att det går att packa ned till väldigt liten volym.

Nu kommer vi till det yttersta lagret och här ska vi få stopp på vind och vatten.Detta kallas skallager. Här finns det också väldigt många olika produkter, det de alla har gemensamt är ett membran som inte släpper igenom vind eller vattendroppar.

Denna skalprincip går lika bra att använda på händer och fötter som på över och underkropp.

För att riktigt kunna älska äventyr under höst, vinter och vårvinter gäller Våga Vägra Frysa!

//Tobias Jönsson, Äventyrsbutiken Hägglunds. www.aventyrsbutiken.se

139 dagar sedan
äventyr, friluftsliv, vinter, ÄlskaÄventyr
Öppettider
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lördag:10.00-15.00
Söndag: 12:00-15:00


Luleå
Storgatan 26
97232 Luleå
0920-15640
info@aventyrsbutiken.se